Projekt meal planning 2. Skomponuj domową dietę pudełkową.
Lubisz gotować, ale zdarza Ci się marnować przy tym jedzenie? Zobacz, jak łatwo możesz to zmienić! Naucz się komponować posiłki zgodnie z zasadami zero waste, FIFO i budget friendly. Poznaj meal planning w praktyce – sposoby na to, jak z łatwością, w krótkim czasie przygotować jadłospis na cały tydzień. Taktyka meal prep odmieni Twoje podejście do gotowania – idealne rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych, zabieganych i żyjących aktywnie.
Ten kurs powstał dla Ciebie, jeśli:
Chcesz nauczyć się kupować odpowiednie ilości pożywienia i ograniczyć marnowanie żywności.
Chcesz planować swoje posiłki zamiast sięgać po szybkie, gotowe rozwiązania.
Nie wiesz jak wprowadzić zasady zdrowego odżywiania w życie.
Chcesz lepiej opanować kuchenną organizację.
Zobacz więcej
Kurs składa się z:
Wideo
6x​ lekcji wideo z ekspertem
Materiał dodatkowy
2x materiał dodatkowy PDF do pobrania
Podczas kursu dowiesz się:
Czy można powtarzać posiłki w skali dnia lub tygodnia w zbilansowanej diecie.
Jak organizować się w kuchni od A do Z na podstawie case study i konkretnych przykładów.
Jak stworzyć listę zakupów i własny plan posiłków.
Jakie czynniki mogą wpływać na realizowanie swojego planu żywieniowego.
Zobacz więcej
Treść kursu
6 lekcji 6 quizów

Magister dietetyki z wieloletnim stażem pracy z pacjentami oraz trenerka personalna z doświadczeniem w kompleksowym prowadzeniu podopiecznych. Wiedzę zdobywała w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a doświadczenie nabyła podczas pracy w szpitalach, klubach fitness oraz z praktyki własnej.

W tej lekcji zgłębisz zasady, które pomogą Ci ograniczyć marnowanie żywności oraz robienie zakupów w bardziej ekonomiczny sposób. Poznasz metodę FIFO, zasady kupowania żywności na promocjach, oraz zasady przeprowadzenia domowego audytu kuchennego w oparciu o koncept „posiłku idealnego”.
not-checked Quiz podsumowujący
W tej lekcji poznasz czynniki wpływające w największym stopniu na sprawną kuchenną organizację. Wspólnie przyjrzymy się częstotliwości robienia zakupów, dostępności czasowej na przygotowywanie posiłków, omówimy także odpowiednią liczbę posiłków w ciągu dnia. Poznasz również sezonowość produktów i to jak może ona wpłynąć na Twoje wybory żywieniowe.
not-checked Quiz podsumowujący
W tej lekcji dowiesz się, czy gotowanie posiłków na zapas wpisuje się w zasady zdrowego odżywiania. Poznasz metody na skrócenie czasu spędzanego w kuchni na przygotowaniu zdrowych posiłków.
not-checked Quiz podsumowujący
W tej lekcji na konkretnym przykładzie rozpoczniemy tworzenie planu organizacji w kuchni. Zaczniemy od sporządzenia audytu i pokategoryzowania produktów, następnie stworzymy wstępny koncept posiłków w skali tygodnia.
not-checked Quiz podsumowujący
Kontynuując omawianie przykładu z poprzedniej lekcji, w tej lekcji wspólnie stworzymy tygodniowy jadłospis i listę zakupów.
not-checked Quiz podsumowujący
Na podstawie jadłospisu i listy zakupów stworzonych w poprzednich lekcjach przystąpimy do sporządzenia szczegółowego grafiku przygotowania posiłków, realizując zasady poznane we wcześniejszych lekcjach.
not-checked Quiz podsumowujący
Kurs obejmuje:
  • 6 lekcji wideo
  • 6 quizów podsumowujących wiedzę
  • 5 materiałów PDF