Magister dietetyki z wieloletnim stażem pracy z pacjentami oraz trenerka personalna z doświadczeniem w kompleksowym prowadzeniu podopiecznych. Wiedzę zdobywała w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a doświadczenie nabyła podczas pracy w szpitalach, klubach fitness oraz z praktyki własnej.
Projekt meal planning 2. Skomponuj domową dietę pudełkową.
Lubisz gotować, ale zdarza Ci się marnować przy tym jedzenie? Zobacz, jak łatwo możesz to zmienić! Naucz się komponować posiłki zgodnie z zasadami zero waste, FIFO i budget friendly. Poznaj meal planning w praktyce – sposoby na to, jak z łatwością, w krótkim czasie przygotować jadłospis na cały tydzień. Taktyka meal prep odmieni Twoje podejście do gotowania – idealne rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych, zabieganych i żyjących aktywnie.
Ten kurs powstał dla Ciebie, jeśli:
Chcesz nauczyć się kupować odpowiednie ilości pożywienia i ograniczyć marnowanie żywności.
Chcesz planować swoje posiłki zamiast sięgać po szybkie, gotowe rozwiązania.
Nie wiesz jak wprowadzić zasady zdrowego odżywiania w życie.
Chcesz lepiej opanować kuchenną organizację.
Kurs składa się z:
Wideo
6x lekcji wideo z ekspertem
Materiał dodatkowy
2x materiał dodatkowy PDF do pobrania
Podczas kursu dowiesz się:
Czy można powtarzać posiłki w skali dnia lub tygodnia w zbilansowanej diecie.
Jak organizować się w kuchni od A do Z na podstawie case study i konkretnych przykładów.
Jak stworzyć listę zakupów i własny plan posiłków.
Jakie czynniki mogą wpływać na realizowanie swojego planu żywieniowego.
Treść kursu
6 lekcji
6 quizów
Lekcja 1
Zero waste, czyli jak ograniczyć marnowanie żywności do minimum.
Wideo
W tej lekcji zgłębisz zasady, które pomogą Ci ograniczyć marnowanie żywności oraz robienie zakupów w bardziej ekonomiczny sposób. Poznasz metodę FIFO, zasady kupowania żywności na promocjach, oraz zasady przeprowadzenia domowego audytu kuchennego w oparciu o koncept „posiłku idealnego”.
Quiz podsumowujący
Lekcja 2
Organizacja zakupów spożywczych i jadłospisu - część 1.
Wideo
W tej lekcji poznasz czynniki wpływające w największym stopniu na sprawną kuchenną organizację. Wspólnie przyjrzymy się częstotliwości robienia zakupów, dostępności czasowej na przygotowywanie posiłków, omówimy także odpowiednią liczbę posiłków w ciągu dnia. Poznasz również sezonowość produktów i to jak może ona wpłynąć na Twoje wybory żywieniowe.
Quiz podsumowujący
Lekcja 3
Organizacja zakupów spożywczych i jadłospisu - część 2.
Wideo
W tej lekcji dowiesz się, czy gotowanie posiłków na zapas wpisuje się w zasady zdrowego odżywiania. Poznasz metody na skrócenie czasu spędzanego w kuchni na przygotowaniu zdrowych posiłków.
Quiz podsumowujący
Lekcja 4
Meal planning w praktyce – case study.
Wideo
W tej lekcji na konkretnym przykładzie rozpoczniemy tworzenie planu organizacji w kuchni. Zaczniemy od sporządzenia audytu i pokategoryzowania produktów, następnie stworzymy wstępny koncept posiłków w skali tygodnia.
Quiz podsumowujący
Lekcja 5
Meal planning w prkatyce - kontynuacja.
Wideo
Kontynuując omawianie przykładu z poprzedniej lekcji, w tej lekcji wspólnie stworzymy tygodniowy jadłospis i listę zakupów.
Quiz podsumowujący
Lekcja 6
Meal prep - praktyka.
Wideo
Na podstawie jadłospisu i listy zakupów stworzonych w poprzednich lekcjach przystąpimy do sporządzenia szczegółowego grafiku przygotowania posiłków, realizując zasady poznane we wcześniejszych lekcjach.
Quiz podsumowujący
Kurs obejmuje: